Top 10 kihagyhatatlan wordpress bővítmény

Ne hagyd ki ezeket, ha időt és energiát szeretnél megspórolni…

Természetesen – amit csak lehet – azt bővítmény nélkül igyekszik megoldani az ember. Azonban előfordulhatnak olyan esetek, amikor sok időt és energiát megspórolhatunk egy-egy plugin feltelepítésével. Az alább felsoroltakat is mind-mind meg lehet azok installációjuk nélkül is oldani, de én ezeket alaposan megvizsgáltam és prémium kategóriásoknak ítéltem meg.


1. WPML

The WordPress Multilingual Plugin

Ez a kiegészítő a többnyelvűségért felel. Használatával pár perc alatt egy komplett multinyelvű site birtokosai lehetünk. Minden automatikusan szinkronizálható, de a szegmensek megfelelően paraméterezhetőek is. Mi magunk döntjük el, hogy mit miképpen végezzen el az applikáció. Ez az első-számú valóban szuper kiegészítője minden WordPress honlapnak. Használata sajnos nem ingyenes, de bőven megéri az árát. (A legjobb választás a multi-license – így korlátlan számú honlapra telepíthető.) Ezt az esetet fejlesztőknek ajánlom.

További információ: www.wpml.org


2. WP SUPER Chace

Very fast caching plugin for WordPress

Az oldalak gyorsításáért felelős bővítmény. Csak éppen annyit hoz – amennyire a legtöbb esetben szükség van. Nincs benne annyi felesleges opció, mint a W3C Total Chace-ben. Probléma esetén sem “töri össze” sem az adatbázisunkat, sem a honlapunkat. Van benne ingyenes CDN támogatás is. Nagyszerű választás. Szívből ajánlom lomha WP oldalak felturbózására. (A teljes kiegészítő full free.)

További információ: www.wp-super-cache


wp

3. WP SMUSH

For a fast and high google ranked page

Még mindig egy- a sebesség és google page rank növelését támogató kiterjesztés. Szinte teljesen automata. Az ingyenes verzió is maximálisan elegendő minőséget biztosít, de ha még ennél és többet szeretnénk, akkor a PRO verzió segítségével rátehetjük az i-re a pontot. A képek ma már a weboldalak egyik legfontosabb összetevői – azok optimalizálása kulcsfontosságú. No persze meg lehet ezt tenni manuálisan is, no de ki szeretne esetenként 500 vagy még annál is több képet kézzel túrbózni?

További információ: www.premium.wpmudev.org


4. CPT Bootstrap Carousel

Automatic Responsive Slideshow with headlines

A neve mindent elárul. Egy egyszerű teljesen mobilbarát képrotátor bármilyen honlapra. A már bootstrap keretrendszert használó weboldalak számára még gyorsabban migrálható megoldás. Teljesen ingyenes. Kis továbbfejlesztéssel további mezőket is hozzáadhatunk. Csupán 1 óra fejlesztéssel beleírtam még 2 további felviteli mezőt, a módosított verziót megtalálod a letöltések menüpontban.

További információ: www.cpt-bootstrap-carousel


5. The Events Calendar

by Modern Tribe

Ingyenes eseménynaptár modul rengeteg beállítási lehetőséggel. Teljesen reszponzív és könnyen továbbkódolható. Van hozzá automatikus google-térkép, kategórizáló és még számos egyéb hasznos funkció. Ajánlom rendezvények, együttesek, fellépők vagy bármilyen más előadásokat tartó szervezetek weboldalára. Valóban 100%-os plugin, megfelelő dokumentációs háttérrel.

További információ: www.theeventscalendar.com


6. Advanced Custom Fields

Powerful fields for WordPress developers

Ezt most megint webprogramozóknak, webfejlesztőknek javaslom, mert ennek használatával számos adminisztrálható mezőt, ciklust és függvényt létrehozhatunk. A basic verzió ingyenesen is számos beállítási lehetőséget tartalmaz, de a nagyravágyók számára pro verziót is létrehoztak.

További információ: www.acf.com


bovitmeny

7. Simple Page ordering

Drag & drop method page order

Az oldalak sorba-rendezéséhez használható wordpress bővítmény. Full minimalista, csak azt hozza amit kell. Nélkülözhetetlen nagy terjedelmű honlapok sorbarendezéséhez.

További információ: www.simple-page-ordering


8. Custom Taxonomy Order NE

Order your categories by drag & drop

Az előzővel szinte megegyező bővítmény. A különbség csak abban rejlik, hogy itt a kategóriák sorrendjének beállítását adhatjuk meg.

További információ: www.custom-taxonomy-order-ne


9. WP BootStrap Gallery

Higly customizable photo gallery

Könnyen testre-szabható mobilbarát bootstrap framework-ot / keretrendszert használó alkalmazás. Használata gyerekjáték. Rengeteg időt megspórolhatunk a telepítésével. Erősen ajánlott fotókat menedzselő weboldalakhoz.

További információ: www.wp-bootstrap-gallery


10. Akismet

Spam protection

Blog jellegű, avagy hozzászólási lehetőségeket támogató spam elleni védelem. Használata ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött.

További információ: www.akismet.com


plugin

VISSZA >>>

2 hozzászólás a(z) “Top 10 kihagyhatatlan wordpress bővítmény” bejegyzéshez

  1. ab-marketing szerint:

    Azt javaslom, hogy vegyél fel viberre vagy whatsup-on és ott tudok segíteni neked a leírt problémában!

  2. Orsolya szerint:

    Szia nagyon jó leírás. Köszi. Lenne tipped egy olyan megoldásra hogy egyszerre kb 8 fényképpel ellátott 1-2 soros click-kelhető dobozra lenne szükségem, ami egy-egy külön oldalra navigál? Előre is köszi
    Orsi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × öt =

Fejtsd meg a műveletet *