Média diák módra

Kimagasló eredményt értek el az NYME Savaria Egyetemi Központ hallgatói

a XV. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, a DUE Országos Diákmédia Pályázaton.

A DUE felhívására idén több mint ezer pályamunka érkezett; a díjakat a Millenáris Park Fogadójának színpadán adták át. A díjazottak névsorában ötször került elő a szombathelyi SEK neve.


Az év rádiósa II. helyezését Wein Dóra (angol-kommunikáció szak, III. évfolyam) nyerte, aki egy gyógyulófélben levő anorexiás lánnyal készített érzelmes, szép beszélgetését adta be a pályázatra. A névtelenségben maradó riportalany azt mesélte el, hogyan jutott túl önértékelési problémáján családja és barátai segítségével.


Az év rádiósa III. helyezését Fülöp Orsolya (kommunikáció-művelődésszervező szak, III. évfolyam) érte el, aki egy olyan egyetemistával készített interjút, aki OTDK-n első díjat nyert a bábozás, a művészet és a pedagógia összefonódásának témájában. Hoffer Károly tanító-rajz szakos volt, csapatával igazi kis összművészeti műhelyt vittek; a vele készült beszélgetés tudományos igényű volt; a Berzsenyi Rádió Értékeink rovatában ment.


– A Berzsenyi Rádió harmadik éve megy, heti három napon, Szombathelyen fogható. Vannak élő adásaink, és napi három óra ismétlés. Szó van az egyetem belügyeiről, a hallgatók munkavállalásáról, van kulturális és szabadidős blokk, sport, programajánló, egészségi témák, zene, humor – mondja Velics Gabriella, a kommunikáció és médiatudományi tanszék adjunktusa, a Berzsenyi Rádió főszerkesztője, aki az év felkészítő tanára címet kapta. A két helyezést elérő rádióst korábban tanította. A lányok pedig beleszerettek a műsorkészítésbe, így visszajárnak a Berzsenyi Rádióba.


51

Az év diák honlapja kategóriában III. helyezést ért el Báthori Mátyás Gábor (kommunikáció és médiatudomány szak, I. évfolyam). Hobbiként kezdte a honlapkészítést még középiskolás korában, ma már cégeknek, vállalkozásoknak is dolgozik. A nyertes honlap egy igazi tudásbázis , egyebek közt az előadások jegyzeteit is tartalmazza!; rendkívül népszerű a diákok körében.


Az év diákfotósa különdíját kapta természetfotóiért Godinek Ibolya (történelem szak II. évfolyam). A diákrádió műsorát azok készítik, akik épp tanulják, és többen visszajárnakVISSZA >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + öt =

Fejtsd meg a műveletet *