HÁZ-HOZ Fertőpart – Idén is megjelenik az éves kiadvány

Fertő-part – Kezdetnek egy jó ötlet is megteszi, így tartják a sikeres vállalkozók. A tétel igazságát bizonyítja a HÁZ-HOZ lapcsoport is.

Az újság, amit a térségben élők ismerősként köszöntenek minden évben, egy pizzéria szórólapjaként indult, mostanra pedig egy komplett lapcsaláddá nőtte ki magát. A tulajdonos, Báthori Mátyás Gábor, nyilatkozott portálunknak.


Tizenharmadik évfolyamába lépett a HÁZ-HOZ Fertőpart.

A magyar marketingpiacon csupán néhány szereplőnek adatik meg, hogy ilyen hosszú ideig fenn tud maradni.


Hogyan indult a vállalkozás?

Báthori Mátyás Gábor: Édesanyám ötlete alapján indult a kiadvány. Félbe hajtottunk két A/4-es oldalt, rajta fekete és zöld színnel az információk – valahogy így nézett ki az újság eleinte, amit egy családi fenntartású pizzéria szóróanyagaként terjesztettünk.

Csak a közeli ismerősök hirdetéseit tettük közzé, de a visszajelzések megleptek bennünket. Hamar kiderült, hogy ez alapján tájékozódnak a Fertődiek. A következő években egyre tudatosabbá vált az – akkor még inkább szórólap – elkészítése és rövidesen füzet lett a lapokból.


Mondhatjuk, hogy hagyomány lett a HÁZ-HOZ Fertőpart kiadása? 

B. M.: Hihetetlen, de igen! Azért mondom, hogy hihetetlen, mert – bár mindvégig hittünk benne – a siker bennünket is meglepett. Az emberek megszerették a lapot és tényleg megtartják legalább a következő megjelenésig.

Például pizzát rendelnek belőle, vagy ami a helyi vállalkozók számára fontos: egyfajta szaknévsorként kezdték használni. Tulajdonképpen ez az újság lényege: mindig ott van az asztalon, például a telefon mellett, ezért a hirdetések folyamatosan szem előtt vannak.


Tehát nem csak a fogyasztók, hanem a megrendelők is elégedettek. 

B. M.: Ez így van. Ha lehet ilyen értelemben használni ezt a szót: törzsvásárlóink vannak. A helyi vállalkozók arról számolnak be, hogy sokan hivatkoznak újságunkra, amikor betérnek hozzájuk. Persze nem ülhetünk a babérjainkon, folyamatosan meg kell újulni. Az utóbbi években partnereinket hirdetése nem csak a lapban, hanem felár nélkül az interneten is megjelenik. Talán ennek köszönhető, hogy a legtöbben újra megrendelőink lesznek. Ráadásul idén már teljesen színes változatban fogunk megjelenni.


Tulajdonképpen mire való a HÁZ-HOZ lapcsalád? 

B. M.: Házhozszállítási telefonkönyvként definiáljuk. A térségben működő házhozszállítással foglalkozó cégek kínálata mellett elsősorban a helyi kis és középvállalkozások számára nyújtunk reklámlehetőséget elérhető árakon. Az újság kiváló lehetőség bármilyen szolgáltatás, termék vagy egy alapítvány és szervezet promóciójához.


Hogy érted azt, hogy elsősorban helyi kisvállalkozások?

B. M.: Velük szinte alig foglalkoznak a marketing piacon. A nagy reklámos cégek mind a hozzájuk hasonló multikra specializálták magukat. Itt ismernek bennünket, szót értünk egymással és tudják, hogy bízhatnak bennünk. Ez legalább annyira fontos, mint a helyi viszonyokra szabott árak. A most megjelenő újságban például bruttó 7747 forinttól adunk egy-egy helyet. Ár-érték arányban ez azt hiszem verhetetlen. (Sőt idén lesz egy még kedvezőbb mini megjelenési forma, mely bruttó 4445 forinttól is elérhető.)


Ha a HÁZ-HOZ-ról beszélünk, tudni kell, hogy lapcsaládról van szó. Hol jelenik meg a többi? 

A Fertő-partival együtt Győr-Moson-Sopron és Vas megyében összesen 4 településen vagyunk jelen. Az ittenivel egy időben készítik kollégáim a negyedik kőszegi kiadást. Emellett megjelentünk már Sopronban és Nagycenken is. Ezért a sikerért nem lehetünk eléggé hálásak a partnereinknek. Köszönjük a bizalmat, találkozzunk jövőre is!


Az idei év HÁZ-HOZ Fertő-part kiadványban 2013.04.10-ig adható le hirdetés.  –   Az újság pedig 2013. május 31.-ig fog megjelenni!

Jelenjen meg a térség egyetlen éves kiadványában!

Forrás: http://www.fertopart.huVISSZA >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 4 =

Fejtsd meg a műveletet *