Ezeket a programokat ajánlom, ha videóvágással, filmkészítéssel foglalkoznál…

Nagyon szeretek videót vágni, rengeteg “moviet” elkészítettem már…

(köztük van 5 másodperces bump és a másfél órás ismeretterjesztő film is.)


Adobe Premiere Pro

Napjainkban talán ez a legnépszerűbb és az egyik legprofesszionálisabb videóvágó program. Kezdőknek is ajánlott a használatának elsajátítása, mert számos ponton hasonlít más Adobe termékekhez mint például Photoshop, Dreamweaver, Indesign és így tovább.


 

Mikor használd ezt? – Javaslom, ha nem akarsz sok effektet használni és, ha meglehetősen gyorsan szeretnél egy-egy műsort elkészíteni.


 

Hivatalos oldal megtekintése!


Sony Vegas Pro

A premiere fő vetélytársa. Használata helyenként hasonló – hiszen itt is egy-egy idővonalon haladva részekből építhetjük fel a teljes egységet. Ajánlom greenboxos felvételek feldolgozására, mert a keying modulja messzemenően jobb a Premierénél. Effektezési lehetőségekben is übereli az Adobe vetélytársát, de összességében én még így is ritkábban használom ezt a programot.


 

Mikor használd ezt? – Ha főképp rövidfilmeket szeretnél gyártani – ráadásul extra vizuális hatásokkal.


 

Hivatalos oldal megtekintése!


bayon-temple-934073_1920

Adobe After Effects

A fent leírtakkal vélhetően az Adobe is tisztában van, ezért ők is létrehoztak egy másik szoftvert, mely az animációkra állt rá. Ennek a keying modulja is sokkal jobb. Greenboxos videók feldolgozására tökéletesen alkalmas.


 

Mikor használd ezt? – Akkor, ha greenboxos videókat szeretnél vágni illetve, ha csak pár perces extra rövid intrókat szeretnél készíteni.


 

Hivatalos oldal megtekintése!


Windows Movie Maker

A windows “ingyenesen” használható filmszerkesztő programja. Rengeteg nyelven hozzáférhető. Használata rendkívül egyszerű, könnyen elsajátítható. Egyszerű slideshow-ok, diavetítések készítéséhez első osztályú.


 

Mikor használd ezt? – Ha az informatikai angol nehézséget jelent számodra. Továbbá, ha nincs szükséged egyedi kreatív megoldásokra. Valamint, ha nem akarsz a videóvágásban mélyebben elmerülni.


 

Hivatalos oldal megtekintése!


Any Video Converter Professional

Ez egy szinte mindent – szinte mindenre konvertáló alkalmazás, mely emellett képes file-okat darabolni és egyesíteni is. Számos beállítás közül választhatunk. Remek kiegészítője lehet az előkészületeknek és az utómunkának is.


 

Mikor használd ezt? – Ajánlom, ha komolyabban érdekel a videózás.


 

Hivatalos oldal megtekintése!


demonstration-767864_1920

Adobe Media Encoder

Az előző programhoz hasonló – szinte azzal megegyező funkciókkal rendelkezik az Adobe barátunk Encoder kiadása. Az össz.-funkciók palettája viszont jóval szélesebb, valamint manuálisan bármikor bővíthető is.


 

Mikor használd ezt? – Ha már gyakorolt videós vagy illetve, ha az any video converter használata már-már gördülékenyen megy.


 

Hivatalos oldal megtekintése!


Moyea PPT to Video converter

Ahogy a neve is mutatja: ez egy sima powerpoint – videóra konvertáló program. Ez valóban csak ennyi, de magam órákat kerestem az interneten – mire egy valóban professzionálisat sikerült találnom.


 

Mikor használd ezt? – Amennyiben kizárólag powerpointot szeretnél videóvá átalakítani.


 

Hivatalos oldal megtekintése!


VLC Media Player

Ez egy egyszerű videó/hang lejátszó program, azonban talán az egyik leggyorsabb és leghatékonyabb. Gyanítom, hogy nincs a nap alatt olyan videó illetve hangformátum, melyet ez a csoda – nem tud lejátszani.


 

Mikor használd ezt? – Ha az elkészült munkáidat bosszúságok nélkül szeretnéd visszanézni.


 

Hivatalos oldal megtekintése!


chicago-theatre-219089_1920

Sony Sound Forge

Szuper kiegészítője a videómunkálatoknak a Sony által készített Sound Forge, mert a felsorolt programok egyikében sem találunk a videókban található hangok szerkesztéséhez megfelelő mélységű applikációkat. Ezt a fennmaradó űrt képes a Sound Forge orvosolni.


 

Mikor használd ezt? – Ajánlom, ha a professzionális videókhoz – professzionális hangot is szeretnél társítani.


 

Hivatalos oldal megtekintése!


Magic DVD Ripper

DVD lemezeken található tartalmak konvertálásához illetve egyesítéséhez avagy szétbontásához javasolt. Számos beállítás mellett, a kódolt kontentek is feloldhatóak vele.


 

Mikor használd ezt? – Akkor, ha szükséged van valamilyen filmrészletre, melyhez csak DVD lemezen – DVD formátumban tudtál hozzájutni.


 

Hivatalos oldal megtekintése!VISSZA >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt − kettő =

Fejtsd meg a műveletet *