Diplomáját a www.fertopart.hu-ból írja

Fertő-part-Szombathely – Tudományos dolgozatot ír Báthori Mátyás Gábor

a Nyugat-Magyarországi Egyetem, Savaria Egyetemi Központ, Kommunikáció és Médiatudomány szakos végzős hallgatója a www.fertopart.hu-ról. A szakdolgozat témája az információs társadalom, ennek új, interaktív technikai fejlesztése az internet, és hozadéka az internetes portálok. A szakdolgozatban vizsgált portál, az Ön által jelenleg is látogatott térségi portál a www.fertopart.hu


A dolgozat elméleti hátterét [Manuel Castells és Denis McQual mellett, Gerényi Gábor (a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének elnöke), valamint Balogh Gábor, Patricia Wallace, Czeizer Zoltán, Kondor Zsuzsanna, Heller Mária, Balázs Géza stb.] sok híres és elismert kutató munkája, tanulmánya adja majd. Az általuk már bebizonyított tételek helyenként kiegészítést és elvétve szubjektív véleményt is kapnak majd.


diploma_fertopart_hu


Mátyás fő észrevétele (mely szinte már közhelynek számít), hogy a térségi portálok napjainkban hatalmas népszerűségnek örvendenek ezért semmiképpen sem hanyagolható el a vizsgálatuk, megfigyelésük. Sokszor – bár egyelőre leginkább a fiatalok körében – a tájékoztatás terén megelőzik az egyéb lokális médiákat. Legyen szó helyi hírlapról, televízióról vagy rádióról, ezek ugyanis kommunikációelméleti szempontok szerint passzív „eszköznek” számítanak).


Egy internetes portál fenntartása és működtetése – a hagyományos médiához képest – kevesebb anyagi befektetést igényel, noha tájékoztatásuk sokszor gyorsabb, objektívebb, tudományosabb más hagyományos médiánál. Leggyakrabban valószínűleg a gyorsaságban és az interaktivitásban nyújtanak többet.


Az online portálok bárhonnan (ahol internetkapcsolat van) és a nap 24 órájának bármely szakaszában szerkeszthetőek. Nem kell megvárnunk a 18:30-as híradót egy új történés publikálására és nem kell megvárnunk a „fotózóna” című magazinműsort a legújabb fényképek közzétételére. Persze az adott pillanat fontos, vicces vagy érdekes mozzanatáról sem maradunk le online, mivel itt akárhányszor megnézhetünk egy fotógalériát vagy egy videót.


Talán ez a gyorsaság, frissesség az oka, a www.fertopart.hu sikerességének. Viszont az is lehet, hogy csak kiegészítő szerepet tölt be a lakosság életében. Vajon mely korosztály látogatja leginkább, helyi térségünk közkedvelt netes magazinját? És inkább a férfiak vagy a nők? Melyik településen élnek a leghűségesebb látogatók?


Ilyen és ehhez hasonló kérdések megválaszolását igyekszik majd a portálról írt szakdolgozat megválaszolni. Azért, hogy következtetésekre jusson, hogy tudományos hangnemben választ adhasson az újonnan felmerülő kérdésekre, és hogy a szerkesztők kíváncsiságát és további munkáját is ösztönözzük:

Kérjük, hogy töltsék ki a www.fertopart.hu-ról készült NÉVTELEN kérdőívet. A kérdőívet lelkiismeretesen kitöltők részt vesznek a januári nyereményjátékban. Tehát akár három legyet is üthet egy csapásra. Töltse ki, mert minden egyes kitöltött kérdőív segíti:
– a szerkesztők későbbi munkáját (Válaszaival a portál egyre inkább olyanná válhat, amilyennek Ön szeretné.)
– a végzős hallgató szakdolgozatát (Internetes tartalomszolgáltatás, térségi portálok témájában új, még meg nem válaszolt kérdéseket zárhatunk le és teljesen új kérdések is felmerülhetnek.)
– az Ön éhségét is csökkenteni a Báthori Pizzéria által indított nyereményjátékkal. (Ugyanis a gondosan kitöltött kérdőívek gazdái részt vesznek a januári sorsolásban.)

Forrás: http://www.fertopart.huVISSZA >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét + 7 =

Fejtsd meg a műveletet *