10 nélkülözhetetlen honlap webfejlesztőknek

Programozol? Honlapot készítesz? Most kezdted, vagy már profi vagy? Nézd meg ezeket is…


 

01. FONT SQUIRREL www.fontsquirrel.com
Ha eleged van már a google fonts-ból, de van egy nagyon jó betűtípusod, amit a neten eddig nem tudtál használni, akkor ideje, hogy felfedezd ezt a honlapot. Itt az offline fontjaidat azonnal “online-osíthatod”. Lehetőséged van további nyelveket és speciális karaktereket is hozzáadnod a tipódhoz.

02. RESPONSIVE TESTER www.responsivetest.net
Honlapodat ingyen tesztelheted a weben – aszerint, hogy mely eszközökön miképp jelenik meg. Okos-órát, mobiltelefont és megannyi kijelzőméretet próbálgathatsz- méghozzá azonnali visszacsatolással.

03. THE W3C Markup Validation www.validator.w3.org
Weboldalad szintaktikáját, a fejlesztőd (programozód) által megírt kód helyességét ellenőrizheted ezen online alkalmazás segítségével. Használata ingyenes, no meg persze erősen ajánlott is.

04. THE W3C CSS Validator www.jigsaw.w3.org/css-validator
Az utóbbihoz hasonló, azonban ma az egyik legfontosabb programozási nyelvet a Cascading Style Sheets-et is kontrollálhatod ennek az applikációnak a használatával. Szintén ingyenes, folyamatosan fejlesztik.

05. Pixabay www.pixabay.com
Creative Commons license alapján ingyenesen felhasználható grafikák, fényképek és illusztrációk tárháza. Böngészéséhez regisztráció nem szükséges. Bejelentkezés nélkül, a CAPTCHA ellenőrzést megadva azonnal letölthetőek a tartalmak.

code-944499_1280
06. Creative Commos www.creativecommons.org
Közzéteszem, hogy te is használhasd elven indították ezt a mozgalmat. Egyes attribútumoknál szükséges a szerző megjelölése, míg más contenteknél nem. Piktogramok segítségével menedzselhetjük a tartalmak felhasználhatóságát. A keresőhöz azonnal pedig itt navigálhatsz: search.cc.org

07. Favicon Generator www.favicon-generator.org
Ma már minden site-builder elengedhetetlen kelléke. Ki az, aki több tucat ikont kézzel fog rajzolgatni? Na ugye… Itt van ez a honlap, teljesen ingyenes, nagyon gyors és praktikus. A kész .zip-hez ráadásul még egy azonnal beágyazható kódot is generál. Szuper kis website.

08. Bootstrap framework www.getbootstrap.com
Írhatsz egyedi mobilverziót is a honlapodhoz – kivéve, ha már ismered a bootstrapet. Ez egy tökéletes alkalom lehet arra, hogy megismerd. Ez a keretrendszer számos dolgot megcsinál helyetted, ha mégis elakadnál, akkor a dokumentációjában biztosan megtalálod kérdésedre a választ.

hammer-719068_1920
09. KickStarter www.kickstarter.com
Szuper programozó vagy? Valamilyen forradalmian új innovatív dolgot találtál fel? De mégsincs pénzed, hogy azt elindítsd? Problem solved, regisztrálj a kickstarterre és gyűjts adományokat az ötletedhez. Mire vársz még? Láss hozzá…

10. JS Fiddle www.jsfiddle.net
Elakadtál a fejlesztés, kódolás során? Itt egy weblap ahol emberek tízezrei várják, hogy segíthessenek. Regisztrációt követően te is bárkit támogathatsz a jó meglátásaiddal. A usage teljesen free. Magyar változata a prog.hu


VISSZA >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + 4 =

Fejtsd meg a műveletet *